Reumatische Voet

Reumatische voet behandeling

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Velen hiervan zijn reumapatiënten. Van al deze mensen heeft 80 – 96% voetklachten.

Tijdige behandeling door Medisch Pedicure Esther Amsterdam kunnen uw klachten verminderen of wegnemen.Er zijn ruim 200 verschillende soorten reuma. De meest voorkomende reumatische aandoening is reumatoïde arthritis. In Nederland zijn circa 450.000 mensen onder behandeling bij een reumatoloog. Als uw arts een reumatische aandoening constateert kunt u preventief uw voeten door een medisch pedicure laten onderzoeken. Behandeling door een medisch pedicure kan vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie en behandeling. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de medisch pedicure uitkomst bieden.

De medisch pedicure behandeld klachten die voortkomen uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Ook behandel ik huid- en nagelaandoeningen en geef ik preventieve adviezen.

  • Als reumapatiënt heeft u bijna altijd te maken met ongewenste eelt- en likdoornvorming aan uw voeten. Dit heeft te maken met de veranderende stand van voet en tenen.
  • Het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift.
  • Schoenen die niet goed (meer) passen.

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan uw nagels.
Dit is vaak een gevolg van het feit dat de tenen in de verdrukking komen doordat er weinig ruimte is in uw schoenen. Vaak is er ook een stand afwijking van de voet.

De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

  • Verkleuringen.
  • Verdikte of juist extreem dunne nagels.
  • Brokkelige nagels eeltvorming onder de nagel.
  • Ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels).
Waarom naar een Medische Pedicure?

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en/of standsveranderingen. Dat geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Voor een pedicurebehandeling van reumatische voeten is specifieke kennis noodzakelijk. Een medisch pedicure bezit deze kennis.

Medisch Pedicure Esther Amsterdam kan u ook adviseren op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en de keuze van uw schoenen. Indien nodig adviseert de Medisch Pedicure u naar uw huisarts, een specialist en/of een podotherapeut te gaan.

Afspraak maken bij Medisch Pedicure Esther Amsterdam

Gebruik de online agenda voor het maken van een afspraak.

Lukt het niet om voor deze maand een afspraak in te plannen dan zit de agenda volgeboekt, klik dan met pijltje naar rechts naar de volgende maand. Mocht het zo zijn dat u twijfelt over de te kiezen behandeling kunt u altijd kiezen voor de “basisbehandeling”.

U ontvangt altijd een bevestiging per e-mail, leest u deze alstublieft zorgvuldig, mocht deze bevestiging niet in uw inbox terecht komen kijk dan bij “junkmail” of “ongewenste berichten”. Deze bevestiging komt direct zodra u het maken van de afspraak heeft afgerond. Mocht u geen bevestiging ontvangen stuurt u dan even een e-mail waarin u dit schrijft dan zal ik het voor u nakijken.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

Kiest u voor het maken van een afspraak, dan gaat u automatisch akkoord met de privacy verklaring en disclaimer.
Uiterlijk 24 uur van te voren kunt u kosteloos annuleren (zie bevestiging in uw inbox).