PACT® Schimmelnagel Therapie

Schimmelnagels een veel voorkomend probleem

Uit eigen ervaring in mijn praktijk heb ik al hele goede resultaten geboekt met de PACT® Schimmelnagel Therapie. De juiste begeleiding en behandeling van mij als Medisch Pedicure is essentieel. Om deze reden en door de grote aanvraag van nieuwe clienten om te starten met deze effectieve therapie, ben ik in het bezit van 2 PACT lampen. Dus kunnen de behandelingen 2x zo snel uitgevoerd worden. Deze therapie is een echte aanrader als u definitief van uw schimmelnagels af wilt komen.

Hieronder de volledige informatie over hoe de therapie in zijn werk gaat.

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van Schimmelnagels

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking (ook geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden). De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op teen- en vingernagels gedood worden. De PACT® Schimmelnagel Therapie is echter niet alleen het doden van schimmels, ook ga ik samen met u kijken wat we kunnen veranderen in de dagelijkse voetzorg die u zelf toepast op uw voeten. Zodat u met gezonde, pijnvrije en mooie voeten door het leven kunt.

Hoe werkt deze PACT -methode?

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT- behandeling en het na-traject.

In het voortraject zal ik eerst vaststellen of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom kiest u eerst voor een  “Intake PACT Schimmelnagel Therapie” deze intake is noodzakelijk zodat ik u vooraf volledig kan informeren over de gehele PACT Schimmelnagel Therapie. Als u dan besluit om te starten met de PACT therapie dan zullen we de eerste 4 afspraken inplannen en beginnen met de eigenlijke PACT Schimmelnagel Therapie.

PACT-behandeling

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd.

Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin- blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde en vijfde behandeling ieder met een tussenfase van 4 weken. Het ligt geheel aan de ernst van de schimmelnagels hoeveel vervolgbehandelingen u nodig heeft 1x per 4 weken. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk. De PACT Schimmelnagel Therapie is pijnloos en heeft geen bijwerkingen.

Therapie-trouw

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt.

Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.

Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als Medisch Pedicure adviseer ik u hier graag bij. Alle producten die nodig zijn ter bescherming zijn te verkrijgen op de praktijk. Over het gebruik van deze producten zal ik u ook uitvoerig informeren. Ook de producten zijn geschikt voor iedereen en hebben geen bijwerkingen of contra-indicaties.

PACT® Schimmelnagel Therapie

De PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen heb ik als Medisch Pedicure in november 2015 een speciale training gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u “therapie-trouw” bent, er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel(s), maak dan een afspraak.

U kiest als u online een afspraak maakt voor “intake PACT® Schimmelnagel Therapie” op deze website, lukt het niet om zelf online een afspraak in te plannen voor de “intake PACT® Schimmelnagel Therapie” op korte termijn, stuur dan even een e-mail met daarin de vraag dat u snel voor de intake een afspraak wil maken. In dat geval zal ik u opties geven op korte termijn. Dit is alleen mogelijk voor de “intake PACT® Schimmelnagel Therapie”.

Tijdens deze intake adviseer ik u en stellen we samen een behandelplan op, aangezien de kosten voor de gehele therapie variëren per cliënt zullen we dit bespreken tijdens de intake. De kosten van deze intake staan bij tarieven op deze website. Voor de behandeling zelf komt u in de eerste 10 dagen 3 keer en daarna nog 1 á 2 vervolg afspraken, 1 keer per 4 weken. Uiteraard is dit per persoon verschillend, het ligt geheel aan de ernst van de situatie. De tarieven van deze therapie worden tijdens de intake aan u medegedeeld en staan niet op deze website.

Mocht u vooraf vragen hebben kunt u Medisch Pedicure Esther Amsterdam altijd een e-mail sturen:

Stuur een e-mail

Afspraak maken bij Medisch Pedicure Esther Amsterdam

Gebruik de online agenda voor het maken van een afspraak.

Lukt het niet om voor deze maand een afspraak in te plannen dan zit de agenda volgeboekt, klik dan met pijltje naar rechts naar de volgende maand. Mocht het zo zijn dat u twijfelt over de te kiezen behandeling kunt u altijd kiezen voor de “basisbehandeling”.

U ontvangt altijd een bevestiging per e-mail, leest u deze alstublieft zorgvuldig, mocht deze bevestiging niet in uw inbox terecht komen kijk dan bij “junkmail” of “ongewenste berichten”. Deze bevestiging komt direct zodra u het maken van de afspraak heeft afgerond. Mocht u geen bevestiging ontvangen stuurt u dan even een e-mail waarin u dit schrijft dan zal ik het voor u nakijken.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

Kiest u voor het maken van een afspraak, dan gaat u automatisch akkoord met de privacy verklaring en disclaimer.
Uiterlijk 24 uur van te voren kunt u kosteloos annuleren (zie bevestiging in uw inbox).