Sport & Pedicure

Voetklachten belemmeren sporters

Naast Medisch Pedicure ben ik ook gecertificeerd Sport Pedicure. Diverse groepen sporters hebben te maken met voetklachten, variërend van traumanagels en schimmelnagels, tot eelt, blaren en likdoorns. Ongeacht het niveau waarop sporters actief zijn. voetklachten kunnen prestaties flink in de weg staan. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de sporters kampt met één of meerdere voetklachten, bij sommige sporten loopt dit zelfs op tot 80 of 90 procent. Deze klachten kunnen hinderlijk zijn en prestaties in de weg staan. Vaak geldt dat voetklachten verergeren naarmate sporters er langer mee blijven doorlopen.

Klachten

Onder voetballers, hardlopers en (kick)boksers zijn traumanagels (beschadigde teennagels) de klacht die het meest wordt gesignaleerd. Bij tennissers, golfers en volleyballers staat eelt bovenaan de lijst. Wandelaars kampen het vaakst met blaren, een kwaal die ook bij hardlopers hoog scoort. Ruim driekwart van de pedicures ziet sportschoolbezoekers last hebben van schimmelnagels. Andere klachten die sporters ondervinden zijn onder meer likdoorns, kloven, kapotte huid en wratten.

Oorzaken

Gevaren van de sport zelf spelen, met uitzondering van vechtsporten, een ondergeschikte rol wat betreft de herleidbare oorzaken die pedicures vaststellen bij sporters. Bij sommige sporten speelt slecht onderhoud van sportterreinen of -velden een rol, maar de meest frequente oorzaken van voetklachten zijn intensieve of langdurige belasting. Lang opgesloten in schoenen, vaak te smal van pasvorm. Langdurig warme en vochtige voeten. Veel wrijving en druk (door snelheid en sprong/landen). Verkeerd schoeisel en onvoldoende verzorging van voeten en teennagels. Juist op dat vlak ligt de meerwaarde van de Medisch Pedicure.

Medisch Pedicure Esther Amsterdam kan een belangrijke rol spelen bij het gezond houden van voeten en behandelen van klachten vooral ook preventief. Zo geef ik persoonlijk advies over aanschaf van correct schoeisel en voetverzorging. Niet alle sporters zijn bijvoorbeeld even bekend met de voordelen van een pedicurebehandeling.

Welke problemen kom ik vaak tegen bij sportvoeten

 • Blauwe nagels
 • Ingroeiende nagels
 • Ingescheurde nagels
 • Kloofvorming op de hielen
 • Hyperhydrosis (zweetvoeten)
 • Blaren
 • Likdoorns
 • Schimmelinfecties

Wat kan Medisch Pedicure Esther Amsterdam voor u betekenen

 • Voetverzorging preventief en dus beter presteren
 • Voetverzorgingsadviezen
 • Drukontlasting tijdens sporten (tijdelijk)
 • Definitief afkomen van schimmelnagels d.m.v. de vernieuwde PACT® Schimmelnagel Therapie

Afspraak maken bij Medisch Pedicure Esther Amsterdam

Gebruik de online agenda voor het maken van een afspraak.

Lukt het niet om voor deze maand een afspraak in te plannen dan zit de agenda volgeboekt, klik dan met pijltje naar rechts naar de volgende maand. Mocht het zo zijn dat u twijfelt over de te kiezen behandeling kunt u altijd kiezen voor de “basisbehandeling”.

U ontvangt altijd een bevestiging per e-mail, leest u deze alstublieft zorgvuldig, mocht deze bevestiging niet in uw inbox terecht komen kijk dan bij “junkmail” of “ongewenste berichten”. Deze bevestiging komt direct zodra u het maken van de afspraak heeft afgerond. Mocht u geen bevestiging ontvangen stuurt u dan even een e-mail waarin u dit schrijft dan zal ik het voor u nakijken.

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin

Kiest u voor het maken van een afspraak, dan gaat u automatisch akkoord met de privacy verklaring en disclaimer.
Uiterlijk 24 uur van te voren kunt u kosteloos annuleren (zie bevestiging in uw inbox).